SLOVNÍČEK K 4.EPIZODĚ HYPMICU

 Ať už jste epizodu viděli, nebo ne, jedno je jasné - vyskytuje se v ní kupa názvů, který dost možná nebudete znát. Neříkám že všichni, ale přiznám se, že i já se v téhle epizodě něčemu novému přiučila 😀 Každopádně, abych vás ušetřila zmatků, rozhodla jsem se vypsat mini slovníček všech japonských názvů a zkratek použitých v této epizodě. Protože hádám, že nikdo nemá rád, když musí pauzovat epizodu a číst si moje (často debilní) poznámky v epizodě, nebo to googlit 😅

Takže hurá na to!



Kód 045

S kódem 045 se můžete setkat nejen v novém endingu, ale i v Jyutově MC jméně - 45 Rabbit. Pravda je taková, že kód 045 je oficiálním kódem Yokohamy. Takže to není žádný číslo jen tak od boku, ale odkazuje na reálný okrsek.
(Když už jsme u toho, Rabbit má ve jméně proto, že znak v jeho jméně znamená "králík". For fun ještě prozradím, že Samatoki má ve jméně koně a Rio lesňáčka, což je takovej ptáček z Ameriky 😀 )


-gumi

Přípona -kumi/-gumi/-kai znamená skupina, uskupení. Každopádně -kumi/-gumi je dost zajeté v souvislosti s yakuzou - japonskou mafií.


kumicho

Hlava rodiny, jinými slovy ten nejvýše postavený boss v yakuze. Říká se mu také oyabun.






← (Katen, hlava Katen-gumi aka Samatokiho šéf😉)




wakagashira

"Nadporučík." Neboli pravá ruka kumicho. Kumicho si z obyčejných "poručíků" vybere jednoho "nadporučíka", který jim je nadřazený a dohlíží na to, že jsou příkazy kumicho vykonávány správně. Pomáhá kumicho vést yakuzu.





← (Samatokiho yakuza outfit 👌😩💘)

Nemohla jsem najít verzi s culíčkem!! Pošlete pls!😔







kashira/gashira

"Poručíci." Spadají pod kumicho a pod wakagashiru.

Kashira je ale v této epizodě použito jen jako zkratka od "wakagashira."


Celkově yakuza sama sebe označuje jako rodinu, bratry a sestry. Proto se nedivte, když Samatoki na konci zmiňuje rodinu😉


Více info možnost přečíst zde:

Wikipedie (eng)

Fandom (eng)

Quora (eng)

Komentáře

Oblíbené příspěvky